Friday, January 11, 2013

SEMAKAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE KOLEJ VOKASIONAL TAHUN 2013

TARIKH KEMASUKAN : 21 JAN 2013
MAKLUMAT PENTING KEPADA PEMOHON KE KV LEBUH CATOR SAHAJA:-
1. LAMPIRAN 4,5 dan 6 -TIDAK PERLU DI CETAK !!.
2. LAMPIRAN 10 - hanya untuk yang telah ditawarkan ASRAMA SHJ
3. LAMPIRAN 12, 13 - hanya untuk makluman
4. Semak blog ini sehari sebelum mendaftar untuk mendapatkan maklumat terkini, jika ada perubahan.
5. Klik ruang komen di bawah - jika ada masalah.
6. Keperluan asas asrama kolej 17jan13.
7. Maklumat terkini proses pendaftaran 1
 8. Maklumat terkini proses pendaftaran 2 


TARIKH-TARIKH PENTING...
DAN SEMAKAN PERMOHONAN KOLEJ VOKASIONAL MULAI 11 - 17  JAN 2013.
tindakan pelajar : (penting) sila sahkan terima atau tolak tawaran secara online (klik "ya" dan klik "hantar")  sebelum 17 Jan 2013 dan print borang-borang terima tawaran.
Jika tidak berjaya- dptkan borang rayuan dan hantar semula ke KV berkaitan -pastikan syarat dipenuhi.... KLIK : BORANG RAYUAN



KLIK : SEMAKAN PERMOHONAN 2013
(mulai 11 jan 2013..jika tidak berjaya..buat rayuan semula dgn isi borang rayuan di KV berkaitan -

KLIK : MAKLUMAT KEMASUKAN KE K.VOKASIONAL  TAHUN 2013

KLIK :  SYARAT-SYARAT 
KLIK : KURSUS -KURSUS KV (4 TAHUN - DIPLOMA KV - KPM)
KLIK : KURSUS KEMAHIRAN ( 2 TAHUN - SIJIL SKM - JPK)
KLIK : SENARAI NAMA KOLEJ DAN KURSUS YG DITAWARKAN
KLIK : KURIKULUM AKADEMIK KOLEJ VOKASIONAL
KLIK : KURIKULUM VOKASIONAL KV
KLIK : Pelaksanaan Kolej Vokasional Kementerian Pelajaran Malaysia bagi Tahun 2013


Sebarang pertanyaan sila hubungi :
1. Kaunselor : Cik Izurina ; 0135096070     
2. Kaunselor ; En Zulhaidi :0194273717
3. Ketua Jabatan Mekanikal : Tn Hj Roslan :0174850120
4. Ketua Jabatan Awam : Tn Hj Ab Rani :0175781954
5. Penyelaras Unit SKM : En Bukhari :0195767397
6. Ketua Unit HEP : En Saidin Dahalan : 0164115543
SMVLC IPOH MENAWARKAN KURSUS SEPERTI BERIKUT :-


 KURSUS VOKASIONAL (KV)


Kursus  yang ditawarkan:
A. Bidang Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
    1. Teknologi Elektrik (Electrical Technology)
    2. Teknologi Elektronik (Electronics Technology)

B. Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan
    1. Pemesinan Industri (Industrial Mechining)
    2. Teknologi Kimpalan (Welding Technology)
    3. Teknologi Automotif  (Automotive Technology)

C. Teknologi Kejuruteraan Awam
    1. Teknologi Pembinaan (Construction Technology)

E. Perniagaan
    1. Pengurusan Perniagaan (Business Management)


KURSUS KEMAHIRAN


Kursus yang ditawarkan:
  1. Pemesin Am
  2. Jurukimpal / Juruteknik Kimpalan
  3. Mekanik Kenderaan Motor / Mekanik Automotif
  4. Jurubina Bangunan(TUKAR KE FURNITER MAKER)
  5. Juruteknik Elektrik (DOMESTIK DAN INDUSTRI)

43 Comments:

Blogger raisya aisy said...

Salam,saya telah buat pemohnan ke kolej vokasional ni , saya hairan sebenarnya mereka mahukan pencapaian sebanyak mana? setahu saya mereka mahukan sekurang- kurangnya 4B tetapi saya mendapat kputsan 4A yang tidak sebanyak mana. tolong jelaskan mengapa pemohonan saya di tolak?

January 11, 2013 at 9:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

January 12, 2013 at 12:05 AM  
Anonymous GURU said...

SOALAN : BAGAIMANA NAK BUAT RAYUAN ?
JAWAPAN : Isi borang rayuan drp KV berkaitan dan hantar semula ke KV tersebut.
Pihak KV akan key in kan secara online.
Pemohon yg berjaya akan dihubungi melalui SMS/tel oleh KV berkaitan.
(selepas 21 jan 2013)
Pendaftaran rayuan ; (22 - 28 jan 2013)

January 12, 2013 at 8:21 AM  
Anonymous GURU said...

tidak semestinya A+++ TERBAIK

bergantung kpd kursus yg dipohon

utk syarat minima B, semua B..yg terbaik.

untuk syarat minima c, semua c..terbaik

January 12, 2013 at 8:23 AM  
Blogger lelaki misteri said...

salam.saya telah pun dapat untuk masuk ke sekolah ini...tetapi saya tidak dapat duduk asrama...bolehkah saya buat rayuan untuk masuk asrama sahaje...jarak rumah saya lebih 50 km dari sek ini..

January 12, 2013 at 1:03 PM  
Blogger muhamad aizuddin said...

bila boleh dapatkan surat rayuan untuk duduk asrama ?

January 12, 2013 at 6:22 PM  
Blogger muhamad aizuddin said...

salam,,,
bila boleh dapatkan surat rayuan untuk duduk asrama?
dekat mana nak dapatkan surat rayuan untuk duduk asrama ?

January 12, 2013 at 6:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

borang PT ,TED 4 ,TED 5 yany kat atas tu kena print kan ?lampiran 4 ,5 ,6 sama dengan yang 3 kat atas tu kan ?maksudnya ,cuma kena print yang 3 kat atas tu jela kan ?lampiran 4 ,5 ,6 abai kan ..

January 12, 2013 at 6:40 PM  
Blogger Ntah siapa said...

Erm, tumpang tanya, saya cuma dapat lampiran 1 hingga lampiran 9 saja. Adakah saya tidak layak masuk asrama ? Jarak antara rumah saya dengan sekolah agak jauh. Then, saya tidak boleh mmbuka lampiran yg ke 9

January 12, 2013 at 7:15 PM  
Blogger lelaki misteri said...

This comment has been removed by the author.

January 12, 2013 at 7:55 PM  
Anonymous acab said...

salam ,semalam lebih kurang pukul 10 pagi saya ada print borang-2 yang disuruh cetak ,mungkin sebab saya ni careless ,saya tak perasan yang borang-2 tu semua tertera nama SMV Lebuh Cator dan tarikh daftar pada 9 januari 2012 .tapi bila saya semak balik borang dekat website ,borang-2 tu dah bertukar nama ke KV Kebuh Cator dan tarikh daftar 21 januari 2012 ,ada beberapa borang yang takdak semalam tiba-2 ada harini ,adakah saya perlu print balik semua borang-2 tu ?

January 12, 2013 at 7:57 PM  
Blogger lelaki misteri said...

salam.saya telah pun dapat untuk masuk ke sekolah ini...tetapi saya tidak dapat duduk asrama...bolehkah saya buat rayuan untuk masuk asrama sahaje...jarak rumah saya lebih 50 km dari sek ini..

January 12, 2013 at 8:00 PM  
Blogger ainnabilla azmi said...

This comment has been removed by the author.

January 12, 2013 at 8:52 PM  
Blogger ainnabilla azmi said...

salam,

Anak saya berjaya memasuki KV disini.Saya ingin membuat rayuan utk anak saya tinggal di asrama kerana saya meniaga nasi lemak setiap pagi seawal 6.30am dan ada masaalah penghantaran.Saya tnggal di Tanjung Rambtan.Harap dpat pertimbanagn.

January 12, 2013 at 9:00 PM  
Blogger G A D I S S E T I A said...

saya tak paham fasal lampiran tuu.

January 13, 2013 at 8:58 PM  
Anonymous GURU said...

JAWAPAN UNTUK SEMUA SOALAN.
1.ASRAMA - TAWARAN PENUH..
2. YG TIDAK DITAWARKAN ASRAMA- FIKIR BETUL-BETUL SEBELUM NAK TERIMA.
3.BORANG RAYUAN ASRAMA DI PEJABAT - SELEPAS 21 JAN 2013 (PELUANG TIPIS - 250 DRP 700 PELAJAR)
4. LAMPIRAN 4,5,6 ABAIKAN. LAMPIRAN 12,13 MAKLUM SHJ.BORANG LAIN KENA CETAK LAH...
5. JIKA JARAK ANDA JAUH..TULISKAN NAMA , KURSUS DAN JARAK RUMAH -diruang komen ini utk disemak.
6. Borang terkini atas nama KV. semakan akan dibuat.
7. Lampiran adalah borang-borang atau maklumat yg perlu di download

wslm

January 13, 2013 at 10:18 PM  
Blogger lelaki misteri said...

NAMA:MOHAMAD ANWAR BIN SAMSUARI
KURSUS:TEKNOLOGI PEMBINAAN
JARAK:LEBIH KURANG 50KM

January 14, 2013 at 7:59 AM  
Blogger lelaki misteri said...

bolehkah saya mendaftar tanpa sijil berhenti,,,
kalau saya sudah mengambil sijil berhenti kemungkinan saya tidak akan diterima balik ke sekolah lama saya kalau rayuan saya ke asrama ditolak..

January 14, 2013 at 11:50 AM  
Anonymous nasrul said...

knpe bile sya tekan 'klik untuk hantar' dye pegi download bnde lain??

January 14, 2013 at 1:18 PM  
Anonymous arif naim said...

Asslamualaikum,saya tidak dapat masuk ke kolej vokasional,jadi saya ingin membuat rayuan.bagaimanakah sya ingin membuat rayuan tersebut? bolehkah saya pergi ke sekolah tersebut dan berjumpa dengan pengetua terus..

January 14, 2013 at 6:26 PM  
Anonymous acab said...

salam,boleh post senarai barangan untuk pelajar yang dapat asrama tak ? sebab saya tak tahu nak beli apa yang patut ,pleaseeee :)

January 14, 2013 at 8:54 PM  
Anonymous acab said...

http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakankvsmt2013/penawaran_2012/upload_file/LAMPIRAN_4_J94.pdf



#adakah barangan keperluan sama macam ni ?

January 14, 2013 at 9:41 PM  
Anonymous GURU said...

jawapan mulai 13 jan 2013
1. SIJIL BERHENTI WAJIB
2. MAKLUMAT KEPERLUAN ASRAMA..RUJUK BLOG PADA 17 JAN 13
3. KLIK BUTANG KELUAR LAIN...CUBA TUKAR PC, PROGRAM UPDATE, SET ANTIVIRUS.
4. CARA BUAT RAYUAN - RUJ KOMEN KE 2.

5.. MOHAMAD ANWAR BIN SAMSURI - RUJUK PN MAWADAH -0174633606

January 15, 2013 at 6:27 PM  
Blogger G A D I S S E T I A said...

RAYUAN ASRAMA SELEPAS PENDAFTARAN? KALAU ASRAMA TIADA KEKOSONG SAYA TERPAKSA TUKAR KE SEKOLAH ASAL SAYA. JADI MCMANA SAYA KENA BUAT?

January 15, 2013 at 11:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

sye na tnye knape mse on9 dlu sye na mnta bidng automotif tpi xde...skunk sye dpt twran bdang pmesinan industri..ade kah prtkaran bleh dilkukn dngn cara brunding dgan gru????tlong jwb...trima ksih

January 16, 2013 at 3:11 AM  
Blogger muhamad aizuddin said...

cikgu kalau takde buku Kokurikulum macam mana ?

January 16, 2013 at 2:01 PM  
Blogger muhamad aizuddin said...

This comment has been removed by the author.

January 16, 2013 at 2:05 PM  
Blogger muhamad aizuddin said...

kalau kita dah buat surat rayuan untuk masuk asrama, macam mana kita boleh tau yang kita dapat ke x ?

January 16, 2013 at 2:07 PM  
Blogger Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...

January 16, 2013 at 6:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

sye na tnye knape mse on9 dlu sye na mnta bidng automotif tpi xde...skunk sye dpt twran bdang pmesinan industri..ade kah prtkaran bleh dilkukn dngn cara brunding dgan gru????tlong jwb...trima ksih


Gaya penulisan yang baik..

January 16, 2013 at 10:02 PM  
Anonymous GURU said...

JAWAPAN :- TAWARAN KE KURSUS PILIHAN KE 2.
1. LIHAT SYARAT KURSUS TERSEBUT.jika lengkap....

2. AUTOMOTIF - hanya AMBIL 30 PELAJAR (ranking awal) DRP 300 ORG.

3. rayuan asrama- hanya diproses jika ada kekosongan.

4. jika tiada buku - lengkapkan markah -sahkan.

5. jika tiada asrama - dan tiada pengangkutan....fikir banyak2 untuk terima tawaran.

wslm

January 17, 2013 at 12:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Asylum nak Tanya.saya terlupa nak download borang PT,TED4 Dan TED5.sekarang Dan x leh download sebab laman web dah tutup.minta pendapat???

January 17, 2013 at 9:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Keputusan PMR Sy 5B3C syarat nk masuk kursus Teknologi Elektrik dan Elektronik sekurang2nya C..Tetapi mengapa sy tidak berjaya untuk memohon..harap2 rayuan sy diterima.

January 17, 2013 at 9:41 PM  
Blogger Margrate Mac Moon said...

kenapa tidak dapat check nama di internet. saya sudah apply masuk ke sokolah vokasional di miri,
no rujukan saya E1034442.
Saya sudah tel di pejabat di miri,dia
kata check online. tapi masalah sekarang tidak check. 404 tergendala

January 18, 2013 at 3:36 PM  
Blogger Margrate Mac Moon said...

Salam. ini Recheal asong bilong
saya mahu buat semakan permohonan saya. tapi tidak dapat di.macam mana saya tahu adakah saya dapat masuk ke sekolah vokasional di miri,
Saya sudah buat permohonan itu hari no rujukan saya E103442
Tolong jelaskan adakah permohonan saya di luluskan?

terima kasih

January 18, 2013 at 3:41 PM  
Anonymous GURU said...

JAWAPAN MULAI 17 JAN 13
1. HADIR SENDIRI KE KOLEJ BERKAITAN, BUAT SEMAKAN, BERI MAKLUMAT NAMA, IC, NO IC, NO HP, SALINAN PMR , KURSUS YG DIPOHON DAN ALAMAT. DPTKAN SURAT TAWARAN SECARA MANUAL.

2. TAK DAPAT-BACA RUMUSAN -

3. SEMUA SISTEM ONLINE SEMAKAN TELAH DI TUTUP. BERHUBUNG DGN KOLEJ BERKAITAN.

January 18, 2013 at 6:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sya nak buat rayuan?????

January 19, 2013 at 5:46 PM  
Anonymous GURU said...

JAWAPAN RAYUAN ASRAMA :-

1. PIHAK KOLEJ AKAN TERUS MENGHUBUNGI ANDA MELALUI HP/SMS, SEKIRANYA ADA KEKOSONGAN MENGIKUT PERMOHONAN YANG TERAWAL DAN KES.

SELEPAS 21 JAN 2013

January 19, 2013 at 7:07 PM  
Anonymous dini said...

saya nak masuk ke kolej vokasional, tapi tarikh permohonan telah tutup. apa patut saya lakukan ?

July 22, 2013 at 10:10 PM  
Blogger nana antaine said...

assalamualaikum ,
tumpang tanya , macam mana nak tahu ciri-ciri kemasukan pelajar bagi tahun 2015 eh ? disebabkan kami tiada PMR , bagaimana kami boleh memohon ?
terima kasih ^^

October 2, 2013 at 11:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

saya nak buat pemohonan bagi tahun 2014 ,,,tapi knape tarikh tutup awal ye ?

October 20, 2013 at 9:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

saya pelajar sekolah menengah tingkatan4 2013..kalau saya mohon masuk kolej vokasional selepas abis spm adakah saya dapat masuk kolej tersebut .?

October 30, 2013 at 12:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

saya nk masok kolej vokasional lebuh cator pada tahun 2014..saya pelajar tingkatan4 pada tahun 2013..adakah sy dpt masuk kolej berkenaan pada tahun 2014

October 30, 2013 at 12:34 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Site Meter Jam
Kalender

widgeo
  • ISILAH KEHIDUPAN ANDA DENGAN ZIKRULLAH
  • BACAAN AL QURAN 1
  • BACAAN AL QURAN 2
  • BACAAN AL QURAN 3
  • BACAAN AL QURAN 4
  • BACAAN AL QURAN 5
  • BACAAN AL QURAN 6
  • ...............................
  • KATA - KATA MOTIVASI


    Dapatkan Mesej Bergambar di Sini